Vooglaid: kunsti pole mõtet lattu koguda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Vooglaid.
Märt Vooglaid. Foto: Peeter Langovits

Kinnisvaraärimees Märt Vooglaid ütles, et kunstikogumine pole mingi staatuse sümbol ja taieseid kusagile laoruumi koguda pole mõtet.


«Enamusel kunstikogujaist on ju teosed hästi pakituna kusagil laoruumis ja keegi neid ei näe,» lausus Vooglaid. Samas tõdes ta, et see on hea, kui ettevõtjad aitavad kunsti kogudes seda säilitada.

Vooglaid ütles, et tema kogub emotsioone, mida saab kunsti nautides. «Aga see ei pea mul hunnikus nurgas seisma,» sõnas ta ja lisas, et mõned ta tuttavad koguvad vanu autosid ja käivad neid siis vahetevahel silitamas.

Kunsti saavad Vooglaiu sõnul koguda need, kel on selleks raha on, aga raha omamine ei tähenda automaatselt, et tuleb kunsti ostma hakata. «Ma ei tunne ennast selle pärast, et kunsti ei kogu, vaimutühjana. Tore, et mõned koguvad, aga ma kahtlen, kas neil endil on aega seda ka vaadata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles