Kunstiakadeemia uues kuratooriumis on viis ärimeest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline hakkab välja nägema Kunstiakadeemia uus hoone Art Plaza.
Selline hakkab välja nägema Kunstiakadeemia uus hoone Art Plaza. Foto: Repro

Täna valitsuses kinnitatud Eesti Kunstiakadeemia kuratooriumi 11 liikmest viis on ärimehed.

Täiendava päevakorrapunktina kinnitas valitsus täna Eesti Kunstiakadeemia (EKA) kuratooriumi uue koosseisu. Kuratooriumi liikmeteks nimetatakse Anu Liivak, Aavo Kokk, Ülle Madise, Jaan Manitski, Meelis Milder, Ilmar Petersen, Mailis Reps, Rain Rosimannus, Indrek Saar, Urmas Sõõrumaa ja Peeter Tulviste.

Aavo Kokk on saneerimise ja nõustamisega tegeleva firma Catella Eesti haru juht ja endine Eesti Päevalehe peadirektor. Jaan Manitski tegutseb eraettevõtjana ja kodukoha Viinistu aktiivse arendajana. Meelis Milder on Baltika Grupi juhatuse esimees. Ilmar Petersen on Eesti Energia Narva Elektrijaamad ASi juhatuse esimees. Suurärimees Urmas Sõõrumaa tegutseb praegu põhiliselt kinnisvaraäris ja energiasektoris.

Ülikooliseaduse kohaselt on kuratoorium ülikooli ja ühiskonda siduv nõuandev kogu, mis teeb ettepanekuid haridus- ja teadusministrile ja ülikooli nõukogule ülikooli arengut puudutavates küsimustes ning esitab üldsusele vähemalt üks kord aastas oma hinnangu ülikooli kohta.

Kuratooriumi liikmete volituste kestus on kolm aastat. Kuratooriumi eelmise koosseisu volitused lõppesid veebruaris 2008.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles