Krediitkaardi kasutaja peab kinke mööda linna taga otsima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visa krediitkaardid.
Visa krediitkaardid. Foto: SCANPIX

Swedbanki krediitkaardi omanik saab koguda ostude pealt preemiapunkte erinevate kingituste tarvis, kättesaamiseks peab aga ise määratud kohta järele minema ja kui seda õigel ajal ei tee, jääb boonus saamata.


Aastas väljastab Swedbank oma klientidele üle 50 000 kingituse ja see arve kasvab, ütles väikefinantseerimise osakonna juhataja Andres Tukk.

Iga 100 krooni pealt arvestatakse üks preemiapunkt ja kuid neid on kogunenud parasjagu, saab tellida kingituse. Paraku saab need kätte erinevatest kauplustest ja ilusalongidest, mis tuleb ise linna pealt üles otsida. Näiteks saab kreemi kätte ühest ilusalongist ja ripsmetuši teisest.

Küsimusele, miks ei võiks pank väljateenitud kingi kliendile koju toimetada, vastas Tukk, et hetkel on käimas läbirääkimised kullerteenuse pakkujatega. «Kindlasti soovime, et klientidele oleks kingituste lunastamine võimalikult lihtne. Siinkohal on küsimus pigem selles, kui palju mõjutab kullerteenuse lisamine kingituste punktiväärtust,» lausus ta.

Ühes kuus saab valida vaid ühe kingi, ehkki punkte jaguks mitme tarvis. Need tuleb realiseerida kindlaks kuupäevaks, muidu kaotavad kehtivuse. Mis tähendab, et inimene peab pidevalt hansaneti vastavat lehekülge jälgima.

Tuki sõnul on pank huvitatud, et kliendid realiseeriksid punkte tihedamini, kui üks kord aastas. «Kui kõik inimesed kasutaksid punkte samaaegselt, siis ei pruugi me tagada kvaliteetset klienditeenindust. Samuti on meie kaubanduspartneritel sel juhul praktiliselt võimatu planeerida õiget laovaru,» lausus ta.

Kõikidel klientidel on igapäevaselt internetipangas üleval kogutud punktid. Eelmisel kuul kogutud punktid liidetakse järgneva kuu 7. kuupäeval. Väga suurel osa kaardiomanikest lõpevad 2009. aastal teenitud punktid nüüd 7.jaanuaril. Võib arvata, et suur osa jätab oma kingid süsteemi keerukuse tõttu hoopis välja võtmata.

Preemiaprogrammiga kogutud punkte saab annetada ka nelja erineva organisatsiooni heaks, milleks on SA Dharma, Eestimaa Looduse Fond, SA Noored Kooli ja MTÜ Eesti Vähiliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles