Kivimägi: euro aitaks leevendada linna laenukoormat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi sõnul on Pärnule Eesti ühinemine eurotsooniga oluline, kuna see aitaks leevendada linna laenukoormust.

Eilse seisuga on Pärnu linnal maksmata arveid ja riigimakse 41 miljoni krooni ulatuses, kuid linnavalitsuse prognoosi kohaselt jääb aasta lõpuks linnal maksmata arveid 50-60 miljoni krooni ulatuses ehk umbes 10 protsenti Pärnu eelarvest, vahendasid ERR uudised Kivimägi sõnu ETV saates «Terevisioon.»

Kivimägi sõnul on Pärnu linnale paari aasta perspektiivis üks võimalikke päästerõngaid linnavara müük. «Sellepärast on Pärnu linna jaoks oluline Eesti ühinemine eurotsooniga,» märkis Kivimägi.

«Kui juunikuus tuleb uudis euro kasutuselevõtust 1. jaanuarist 2011, siis kindlasti aktiviseerub kinnisvaraturg ja see võimaldab Pärnu linnal olulisel määral leevendada laenukoormust ja saada lahti suures osas maksmata arvetest,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles