Soosepa elurajooni elanikud võivad uuel aastal veeta jääda

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanivesi.
Kraanivesi. Foto: Toomas Huik.

4. jaanuarist võib osa Viimsi elanikke jääda veeta, kuna haldusfirma Q Haldus pole ASile Viimsi Vesi juba kolm kuud võlgnevust tasunud.


«Kolm kuud teeme juba heategevust. Oleme Q Haldusega läbi rääkinud, vett kinni keeranud, ähvardanud,» kirjeldas kahe firma vahelist suhtlust ASi Viimsi Vesi jurist Marge Vaino.

Konkreetselt käib jutt Viimsis asuva Soosepa elurajooni elanike tulevikust, kuna just neid esindab Q Haldus. Vaino märgib, et firma on septembrikuust kutsunud elurajooni elanikke üles otse nendega lepingut tegema, kuid keegi pole siiani initsiatiivi haaranud. «Inimesed on ka kummaliselt käitunud. Neile justkui meeldibki,» sõnas jurist.
Ta lisas, et praegu on kahetine olukord: ühelt poolt rikastub Q Haldus elanike arvelt ning ei maksa neile makstud summasid edasi, teisalt olevat ka elanikud haldusfirmale võlgu.

Kui elanikud enne 4. jaanuari haldusfirma teenindusalast välja ei astu, kavatseb firma juristi sõnutsi vee kinni keerata.
Soosepa elanikud on ka vastava kirja saanud, kinnitas jurist.

Teise kirja said elanikud ka elektrifirmalt Fortum, kuid firma esindaja Ago Sepa sõnul elektrit kindlasti kinni ei keerata.

Q Haldusest kommentaari saada ei õnnestunud. Firma kuulub raskustes kinnisvaraarendajale Q Vara ning osaühingu juhatuse liige on Ivo Lillepea.

Vaino sõnul on Q Halduse võlgnevus praegu 234 000 krooni.

Soosepa elurajoon asub Harju maakonnas, Viimsi vallas, Pärnamäe tee ja Tulbiaia tee vahelisel maa-alal, mida läbib Soosepa tee endise Künka talu maadel. Elurajooniks arendatud ala on pindalaga 136 069 m2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles