Mägus: hotellinduses tuleb järgmisel aastal pankrotte ja ülevõtmisi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EHRL-i juhatuse esimees Feliks Mägus.
EHRL-i juhatuse esimees Feliks Mägus. Foto: Marina Pushkar

Prognoosin järgmiseks aastaks hotellinduses pankrotte, ühinemisi ja ülevõtmisi, ilmselt saavad ka pangad mõne hotellikinnistu omanikuks, ütleb Nordic Hotels OÜ juhatuse esimees Feliks Mägus ajakirjas Saldo.


Mägus ei välista, et välismaa investorid võtavad jõuliselt nii hotellikinnisvara kui ka hotellide operaatorfirmasid üle.


Mägusa sõnul kannatab majutussektor kiire majanduskasvu ajal tehtud suurte investeeringute ja praegusest majanduslangusest tuleneva nõrga nõudluse tõttu.

Mägus tõdeb Saldole, et ööbimiste arv on langenud 2003.-2004. aasta tasemele, kuid tubade arv on kasvanud peaaegu kaks korda. 2003.aasta tasemele on kukkunud ka netohinnad, mis tähendab, et ettevõtetel on väga suured likviidsusprobleemid ning enamik hotelle langeb kahjumisse.

Sektori maksuvõlg tema sõnutsi kasvab ja suureneb ka nende ettevõtete arv, kellel on nii maksuvõlad kui ka muud maksehäired.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles