Puutumatu palganumber

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Lipstok
Andres Lipstok Foto: Sergei Trofimov/Den za Dnjom

Riigikogu põhiseaduskomisjon otsustas sel nädalal, et riigiteenistujate ametipalkade eelnõust jääb välja Eesti Panga president.

 See tähendab, et keskpanga president Andres Lipstok, kelle kuupalk on ligi 100 000 krooni kuus, pääseb ligi paarikümne tuhande kroonisest palgakärpest. Samas ei tohiks Lipstokil sellise kärpeplaani vastu midagi olla.



Oli ju Lipstok see, kes mõni aeg tagasi pidas viit tuhandet krooni selliseks summaks, millega keskmine inimene ühes kuus peaks toime tulema. Nii et kui keskpanga president kaotaks ka 20 000 krooni oma praegusest palgast, jääks talle endiselt alles 80 000, mida on 16 korda rohkem kui toimetulekuks vajalik.



Eesti Pank nähtavasti nii ei arva. Oma juhti asuti palgakärpe teemal kaitsma, öeldes, et Eesti Pank pole mingi suvaline riigiasutus, vaid allub otse Euroopa Keskpangale. Ning just sellel põhjusel ei saa Eesti valitsus Lipstoki palga kallale minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles