Nokia müüs mullu 152 miljonit mobiiltelefoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome mobiiltelefonide tootja Nokia müüs 2002. aastal 152 miljonit mobiiltelfoni, mis moodustas 37,5 protsenti maailma mobiiltelefonide turust.

Nokia saavutas selle tulemusega eelmise aastal läbimüügi 9-protsendilise kasvu 2001. aastaga võrreldes, edestades sealjuures märgatavalt mobiiltelefonide turu keskmist kasvu maailmas, kirjutab STT. Eelmise aasta lõikes paranesid Nokia müügitulemused eriti aasta lõpupoole ning müügirekord sündis aasta viimases kvartalis, mil müüdi 46 miljonit mobiiltelefoni. Nokia märgib oma teates, et maailma mobiiltelefonide turg pöördus eelmisel aastal vahepealse mõõnaperioodi järel taas kiirele kasvule. Kui 2001. aastal müüdi kogu maailmas 380 miljonit mobiiltelefoni, siis eelmisel aastal juba 405 miljonit, teatas Nokia. 2003. aastaks prognoosib Nokia maailma mobiiltelefonide turu kasvuks 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles