Vanhanen vabanes lauakoormaskandaalis kuulsaks saanud eramust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Vanhanen
Matti Vanhanen Foto: SCANPIX

Soome peaministril Matti Vanhanenil õnnestus lõpuks maha müüa Nurmijärvil Lepsämä külas asuv eramu, mis pandi müüki oktoobris 2007.


Samas vabanes valitsusjuht 280 000 euro ehk 4,4 miljoni krooni suurusest eluasemelaenust, vahendas STT.

Vanhaneni 1996. aastal valminud 390-ruutmeetrises eramus on seitse tuba, 1,5 hektari suurusel krundil asub ka bassein ja maandumisplats helikopterile.

Kinnisvara esialgne hind oli 1,1 miljonit eurot (17,2 miljonit krooni), mis selle aasta sügiseks oli kukkunud 795 000 euroni ehk 12,4 miljoni euroni.

Peaministri maja sai laiemale avalikkusele tuntuks sel sügisel Soome TV2 saate «Pealtnägija» kaudu, kus väideti, et Keskerakonnale lähedalseisvale Nuorisosäätiöle (Noorsoofond) korrusmaju ehitanud ehitusfirma viis Vanhanenile «päris kalli» laadungi ehitusmaterjale ja seda ilma rahata.

Ajakirja TM Rakennusmaailma ekspertide raporti järgi väidetud materjali hoonest ei leitud - seal on kasutatud tavapärase kvaliteediga puitmaterjali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles