Asjatundjad: Eesti on euroks valmis 1. jaanuarist 2011

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak.
Tea Varrak. Foto: Peeter Langovits.

Asjatundjate komisjoni liikmed kinnitasid täna, et euro kasutuselevõtu ettevalmistused kulgevad plaanipäraselt ning Eesti on tehniliselt valmis euro käibeletulekuks 1. jaanuarist 2011. aastal.


Eurole ülemineku asjatundjate komisjon sai rahandusministeeriumis täna toimunud korralisel koosolekul ülevaate Maastrichti kriteeriumite ja eurole ülemineku plaani täitmisest, teatas ministeerium.



Valitsusasutuste peamised ülesanded järgmisel aastal on infosüsteemide ajakohastamine ning üha kasvaval määral eurot puudutava info jagamine elanikele ja ettevõtjatele.



«Eesti peab tagama, et euro tulek oleks sujuv ja probleemitu,» tõdes euro asjatundjate komisjoni juht, rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak.



«Täieliku valmisoleku kindlustamiseks hakkab komisjon olukorra üle järelevalvet teostama igakuiste koosolekute raames. Jaanuarikuisel koosolekul saab komisjon detailse ülevaate kommunikatsiooniplaanist,» lisas kantsler.



Ametliku hinnangu euro kriteeriumite täitmisele annavad Euroopa Komisjon ja Euroopa Keskpank 2010. aasta mais avaldatavates lähenemisaruannetes.



Lõppenud koosolekul kinnitas komisjon ka täiendused eurole ülemineku plaanis, mis esitatakse kinnitamiseks valitsusele.



Samuti kiideti heaks korraline aruanne ettevalmistuste käigust ning võeti vastu 2010. aasta esialgne tegevusplaan.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles