Swedbank nõuab ülevaadet pensioniandmete lekkimisest

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnes Makk.
Agnes Makk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Swedbank Investeerimisfondid ASi juhatuse esimees Agnes Makk ootab selge ülevaate andmist sellest, kuidas toimus kliendiandmete väljastamine EVKst.


«Swedbank Investeerimisfondid väljendab sügavat rahulolematust seoses kolmanda pensionisamba osakuomanike andmete avaldamisega Eesti Väärtpaberite Keskregistri (EVK) poolt kolmandale osapoolele, konkreetsel juhul meediale.



Vastavalt seadusele on fondivalitsejaid kohustatud edastama nii kohustuslike kui ka vabatahtlike pensionifondide osakute info EVK-le, kes omakorda on määratud registri pidajaks.



See viitab seadusandja erilisele usaldusele EVK organisatsioonilise ja tehnilise korralduse taseme ning töötajate pädevuse vastu.



Kuna antud juhul on eksitud kliendiandmete nõuetekohase konfidentsiaalsuse vastu, siis ootame fondivalitsejatele ning ka avalikkusele selge ülevaate andmist sellest, kuidas toimus kliendiandmete väljastamine EVKst ning millistele õigusnormidele toetudes seda tehti.



Samuti tuleks avalikult selgitada, milline saab olema tegevuskava edasiste sarnaste olukordade vältimiseks.



Swedbanki jaoks on kliendiandmete kaitse äärmiselt oluline ning seisame ka edaspidi selle eest, et need jääksid konfidentsiaalseks,» märkis Makk oma pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles