Rohelised muretsevad Saaremaa silla pärast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sild.
Sild. Foto: Margus Ansu

Riigikogu Erakond Eestimaa Rohelised (EER) fraktsioon saatis kirjaliku küsimuse majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsile seoses Suure väina silla keskkonnamõjudega.


EER fraktsiooni liige Aleksei Lotman viitab asjaolule, et majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi veebilehel olevate uuringumaterjalide hulgas puuduvad aruanded projekti mõjust hüljestele, lindudele ja maismaaelupaikadele.

Täna EER fraktsiooni edastatud kirjalikus küsimuses tahetakse teada, kas minister on tõesti avalikult väitnud, et sillal puudub arvestatav mõju lindudele, hüljestele ja maismaaelupaikadele ning millistele aruannetele võiks selline väide tugineda.

«Soovime ministrilt selget kinnitust, et Suure väina püsiühenduse projekti keskkonnamõjude hindamisel järgitakse kõiki Eesti Vabariigi seadusi ja ELi direktiive ega üritata leida Nord Streami stiilis «juriidiliselt korrektseid lahendusi»,» selgitas Lotman.

Ta lisas, et on isiklikult Saaremaa silla projekti suhtes väga skeptiline, sest usub, et selle rajamine toob kahju rändlindudele ja viigerhüljestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles