Advokaadibüroo müüb miljoninõuet ärimehe vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Advokaadibüroo Eipre & Partnerid müüb nelja miljoni kroonist võlanõuet vastuolulise kuulsusega Lõuna-Eesti ärimehe Vambola Kolbakovi vastu, Kolbakov ise peab võlaga seonduvat endale «Tiesenhauseni tegemiseks».

Advokaadibüroo esindaja ütles, et nelja miljoni kroonise põhivõla ja 2,5 miljoni kroonise intressivõlgnevuse aluseks on 1999. aasta 2. detsembril sõlmitud notariaalne laenuleping, kus üks Eesti eraisik andis Kolbakovile neli miljonit krooni ehk 500 000 Saksa marka laenu.

Et Kolbakov pole laenu tagasi maksnud, otsustas võlausaldaja laenu sisse nõuda ning esitas seetõttu tänavu juulis Kolbakovi vastu ka Põlva maakohtusse pankrotiavalduse. Kolbakov vaidlustas nõude nii tsiviil- kui ka kriminaalmenetluses, mistõttu pankrotiavaldus võeti menetlusest tagasi.

Kolbakov on esitanud tehingu tühisuse tunnistamise hagi Tartu maakohtusse, selles asjas toimub eelistung 18. detsembril. Lisaks esitas ta avalduse Tartu politseiprefektuurile kriminaalasja algatamiseks.

Tartu politsei pressiesindaja ütles, et Kolbakovi avalduse põhjal viiakse praegu asjas läbi käekirjaekspertiisi, mille tulemuste selgumise aeg pole veel selge. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles