Põllumehed saavad 20 miljonit krooni lisaraha

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste meeleavaldus Toompeal.
Põllumeeste meeleavaldus Toompeal. Foto: Liis Treimann

Riigikogu rahanduskomisjon toetas täna muudatusi 2010. aasta riigieelarve eelnõus, millega põllumajanduse otsetoetused kasvasid 20 miljoni krooni ning raha omavalitsustele 40 miljoni krooni võrra.

Rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ütles, et lisaks põllumajanduse otsetoetustele ja omavalitsustele, otsustati veel toetada 19 miljoni krooni täiendavat eraldamist kultuuriproojektidele, mille sees ka olümpiaettevalmistuse rahastamine ning 15 miljoni lisakrooni andmist päästjate palkadeks.

Omavalitsustele mõeldud 40 miljonit krooni on Rõivase sõnul sellise suunitlusega, et riik saaks selle rahaga toetada raskustesse sattuvaid omavalitsusi. Ühtekokku on riigil selleks otstarbeks riigi 2010. aasta eelarves ette nähtud 90 miljonit krooni.

Lisaraha erinevateks asjadeks oli Rõivase ja samuti komisjoni kuulunud Margus Tsahkna sõnul võimalik eraldada tänu lisatuludele, mis tulid elektriaktsiisi ja kütuseaktsiisi tõstmisest. Tsahkna märkis, et lisatulusid leiti ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valdkonnast.

Rõivas ja Tsahkna ütlesid, et komisjoni eesmärgiks oli parandada eelarvepositsiooni (ehk parandada kulude ja tulude suhet) 0,2 protsendi võrra SKT-st ning koos kõigi rahanduskomisjonis heakskiidu saanud ettepanekutega kasvasid eelarve tulud võrreldes kuludega umbes 400 miljoni krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles