Mihkelson: Eesti vajab korralikku Hiina strateegiat

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina saatkonna hoone.
Hiina saatkonna hoone. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Just Hiinast naasnud Riigikogu väliskomisjoni liige Marko Mihkelson leiab, et Eesti peab kiiresti välja töötama laiema Hiina strateegia.

«Kui Eesti tahab olla aktiivne võimaluste kasutamisel Hiinas, siis tuleb juba lähemal ajal «Made in Estonia» programmi taustal kokku panna erinevaid tegevusi sidustav strateegia,» kirjutab Mihkelson oma blogis.

«Oleks hea, kui seesugune oleks meil olemas veel enne EXPO avamist tuleva aasta mais.»

Mihkelson jätkab, et Hiina globaalne aktiivsus, mida väliskomisjoni delegatsioon Hiinas tunnestas hästi ka maailma ühe juhtiva laevandus- ja logistikakompanii COSCO peakorteris selle asepresidendiga kohtudes, ei ole jätnud puudutamata ka Eesti suunda.

«Arusaadavalt on aastatepikkuste läbirääkimiste viljana jõutud minu arvates väga lähedale Tallinna sadama ja Hiina partnerite, eeskätt Ningbo sadama reaalsele koostööle. Pole välistatud, et miskit põhimõttelist võiks otsustamisele tulla juba lähemate kuude jooksul,» kirjutab ta.

Samas on Mihkelsoni hinnangul tunnetada ka Eesti ettevõtjate huvi kasvu, sest EASi esindus Shanghais Valle Feldmanni juhtimisel on paari viimase aastaga kogenud ärikülastuste kiiret kasvu. «Kindlasti annab tuleval aastal Shanghais toimuv EXPO 2010 veel oma lisapanuse,» leiab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles