Valgevene huvitub Eesti tõuloomadest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead
Sead Foto: Elmo Riig / Sakala

Valgevene soovib Eesti ja teiste Balti riikidega märgatavalt kaubavahetust suurendada ning alustab esimese reaalse asjana läbirääkimisi Baltikumi


seakasvatajatega nende tõuloomade ostmiseks.

Samuti loodab Valgevene meelitada enda juurde siinseid põllumajandusinvestoreid, vahendas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja.

Eesti, Läti, Leedu ja Valgevene põllumajandusministrid kohtusid eile ja täna Riias, kus allkirjastati ka majanduskoostöö tõhustamiseks mõeldud memorandum. Täna kohtusid nelja riigi ministrid ka Läti peaministri Valdis Dombrovskisega.

Eesti põllumajandusministri Helir-Valdor Seedri sõnul on senised läbirääkimised olnud rohkem ettevalmistuslikku laadi, kuid räägitakse juba
ka poolte konkreetsematest huvidest. Valgevene üheks esimeseks huviks on näiteks Baltikumi sead nii liha- kui tõuloomadena.

«Loomulikult oodatakse ka investoreid,» rääkis Seeder. «Seda öeldi juba meie sügisese visiidi ajal, et nemad on heal meelel valmis investoritele mõne majandi rendile andma.»

Valgevene ootab omaltpoolt Eestilt ja teistelt riikidelt konsultatsioone Euroopa Liidu tururegulatsiooni kohta. Selle jaoks korraldati novembri
alguses Eestis ka arenguabi seminaril, mille eesmärgiks oli SRÜ riikidele Euroopa Liidu ühisturu ja selle reeglite tutvustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles