Päästjate lisaraha osas seni lahendust pole

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Reinberg (vasakul)ja Marko Pomerants eile riigi päästeametis.
Andreas Reinberg (vasakul)ja Marko Pomerants eile riigi päästeametis. Foto: Liis Treimann

Poliitikute jõupingutusi tunnustanud päästja loobus varem välja öeldud näljastreigist, kuigi siseminister Marko Pomerantsi sõnul mingit lahendust lisaraha saamiseks esialgu veel pole.

Pomerants ja koondamiste vastu näljastreiki teha ähvardanud Andreas Reinberg märkisid täna ühisavalduses, et päästetöötajate eelarve probleemidele pole praeguseks veel konkreetset lahendust selgunud ning pole tehtud ka mingeid lõplikke otsuseid.

Avalduses tõdetakse, et praeguses olukorras on kõige parem lahendus anda riigikogulastele aega leidmaks ühist arusaama ja võimalusi eelarve eelnõus planeeritud kulude osas muudatuste tegemiseks.

«Mul on hea meel, et Andreas Reinberg on mõistlik ja tunnetab ka lahenduste otsijate emotsioone ning oleme ühel meelel selles osas, et meeleavaldamine vajalikku raha lähemale ei too,» märkis Pomerants. «Lahendus peab tulema teineteisemõistmises, mitte näiteks tänavatel kõnekoosolekuid pidades.»

Pomerants lisas, et selguse võimaliku lisaraha osas toob esmaspäev. Esmaspäeval arutab riigikogu rahanduskomisjon viimast korda 2010. aasta riigieelarvet ning otsustab võimalike muudatusettepanekute üle. Kolmapäeval tuleb eelarve riigikogus lõpphääletusele.

«Minu kontaktisikutelt riigikogus saadud informatsiooni põhjal ja samuti ministri ning teiste lahendusi leida püüdvate inimeste jõupingutusi nähes pean mõistlikuks pöörduda tagasi harjumuspärase töö juurde,» sõnas Reinberg.

Ta lisas, et selline mõtteviis oleks abiks kõikide päästetöötajate puhul, kuna tegelikult ollakse ju huvitatud positiivsetest muudatustest.

2010. aasta riigieelarve näeb ette rahade vähenemist päästeametile ning amet kaalub seetõttu 90 päästja ja 20 kontoritöötaja koondamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles