Pensioniinfo lekitajat saab karistada 500 000 krooniga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andmekaitse inspektsiooni teatel võib isikuandmete lekitajat karistada kuni poole miljoni krooniga.
Andmekaitse inspektsiooni teatel võib isikuandmete lekitajat karistada kuni poole miljoni krooniga. Foto: Liis Treimann.

Andmekaitse inspektsiooni teatel võib isikuandmete kaitse seaduse nõuete rikkumisel juriidilist isikut karistada rahatrahviga kuni 500 000 krooni.


Samas öeldi andmekaitse inspektsioonist E24'le, et III samba pensioniandmete avalikustamisega seoses ei saa hetkel inspektsioon oma täpsemaid toiminguid kirjeldada. Samuti ei saa prognoosida alustatud väärteomenetluse kestvust.

Andmekaitse inspektsiooni avalike suhete nõuniku Elsa Neeme sõnul on varasemas praktikas olnud probleeme tervishoiualaste paberkandjal hävitamata dokumentide avalikustamisega.

Veel saab nimetada Kaitseressursside Ameti alltöövõtja poolt kaotatud mälupulga juhtumit, millel oli hulgaliselt teenistuskõlbulike isikute andmeid (nimed, sünniajad, isikukoodid).

«Käesolev juhtum, kus digitaalses andmekogus esineb tõsine andmete leke, on tõepoolest esmakordne,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles