Meerits: mind kolmanda samba andmete lekkimine ei häiri

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heldur Meerits.
Heldur Meerits. Foto: Toomas Huik

Hansapanga asutaja ning Investorite Liidu juhatuse liige Heldur Meerits kinnitas, et teda kolmanda samba pensioniinvesteeringute andmete avalikuks tulek ei häiri, kuid tõdes, et hetkeks võib andmeleke süsteemi usaldusväärsust mõjutada.


«Mul ei ole sellest sooja ega külma,» lausus Meerits, kelle nimi on täna Äripäevas avaldatud kolmanda samba pensioniinvesteeringute edetabelis 10. kohal. «Mind jätavad sellised edetabelid külmaks, nende koostamine on lihtsalt ajakirjanduse lõbu,» lisas ta.

Meerits möönis, et hetkeks võib praegune andmete lekkimine süsteemi usaldusväärsust mõjutada, kuid pikaajalist mõju sellel ei ole.

«Võib-olla tulevikus ongi meil süsteem, kus kõik need andmed on avalikud ja keegi ei tee sellest probleemi» lausus Meerits tunnistades, et täna võib kindlasti leida inimesi, kellele see andmete avalikuks tulek ei meeldi.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles