Pomerants ja nälgida ähvardanud päästja teevad peatselt ühisavalduse

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Reinberg (keskel) ja Marko Pomerants (paremal) eile riigi päästeametis koos päästeameti peadirektori asetäitja Ain Karafiniga.
Andreas Reinberg (keskel) ja Marko Pomerants (paremal) eile riigi päästeametis koos päästeameti peadirektori asetäitja Ain Karafiniga. Foto: Liis Treimann

Siseminister Marko Pomerants ja eile oma näljastreigi plaani ministri veenmise tulemusel 24 tundi edasi lükanud päästja Andreas Reinberg kavatsevad lähiajal teha ühise avalduse.

Pomerants ütles, et avaldus jõuab avalikkuse ette umbes tunni aja jooksul. Minister ei olnud nõus ütlema, kas ta on leidnud koondamise vastu protestivate päästjate jaoks lisaraha. «Aeg näitab seda,» märkis ta.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ütles täna Postimees.ee`le, et ministrite ja rahanduskomisjoni tasemel käib lahenduse otsimine, et päästjatele lisaraha leida.

Päästeamet kavandab 2010. aasta eelarves ette nähtud personalikulude vähenemise tõttu 90 päästja ja 20 kontoritöötaja koondamist. Koondamisi aitaks vältida 22,8 miljoni krooni suurune lisaraha.

Riigikogus tuleb järgmise aasta eelarve lõpphääletusele kolmapäeval ning esmaspäeval on eelarvega seotud küsimused viimast korda rahanduskomisjoni istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles