Leedu peaminister: hullem on juba möödas

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius.
Leedu peaminister Andrius Kubilius. Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Andrius Kubilius kinnitas, et paranevad makromajanduse numbrid näitavad, et majanduses on kõige hullem aeg seljataga, kuid eelarvekärped jätkuvad.



«Me saime raskustega hakkama,» vahendab Bloomberg Kubiliuse täna Leedu raadiole antud intervjuud. «Kõige hullem on majanduse jaoks juba seljataga,» lausus ta.

Leedu majandus kahanes kolmandas kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 14,2 protsenti, mis on teise kvartali 19,5-protsendilise langusega võrreldes tubli paranemine. Langusnumbrid vähenesid tänu tööstustoodangu stabiliseerumisele ning ekspordi suurenemisele.

Peaminister tõdes siiski, et tööstustoodangu ning majanduskasvu näitajad peavad oluliselt paranema, enne kui tõeliselt kergendunult hingata võiks ning surve eelarvele väheneks. Seetõttu jätkab valitsus ka eelarvekärbetega, lausus Kubilius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles