Jüri Mõis: ASi Tallinna Vesi ümber toimuv on poliitiline jama

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüti Mõis.
Jüti Mõis. Foto: Peeter Langovits.

ASi Tallinna Vesi aktsiamüügi korraldamise ajal linnapea olnud Jüri Mõis ütles E24'le, et jälgib ettevõtte ümber toimuvat ükskõikselt ning tema hinnangul on kogu kära kunstlikult tekitatud.


Mõis märkis, et süüdistused, nagu oleks vee hind Tallinnas liiga kõrge ning et ettevõte teenib liiga palju kasumit, on selgelt ülepingutatud.



Samas on ta rahul, et juhatuse poolt viimastel aastatel tehtud töö tulemusena saab linnarahvas ka väga kvaliteetset teenust.



«Minu arust on Tallinnas väga hea kvaliteediga vesi. Et aktsionärid oleksid väga üle kullatud, seda küll väita ei saa. Ostke Tallinna Vee aktsiaid ja saate ka ise rikkamaks,» soovitas Mõis.



Endise linnapea sõnul Tallinnas vee hind Eesti omavalitsustest üks odavamaid, kui mitte isegi kõige odavam. Sama kehtib tema hinnangul ka Tallinna ja Läänemere äärsete linnade võrdluses.



Ka pidas Mõis kunagise abilinnapea Ivar Virkuse tehtud tööd vee-ettevõtte aktsiate müümise osas õnnestunuks.



«Mul on südamest kahju, et seda ei õnnestunud teha Tallinna bussipargiga. Erastamata bussipark on tohutu koormus linnakassale.»



Millist mõju võiks liiga kõrge kasumi ja veehinna jutt aga AS Tallinna Vesi aktsionäridele avaldada? Jüri Mõisa hinnangul ettevõttele see väga olulist mõju ei avalda.



«Ma ei usu, et investoritele see tõsiseltvõetav probleem oleks. Nad on mõistlik rahvas ja nad saavad aru, et see on poliitiline bullshit.»



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles