Nissan toob Euroopas müügile GT-Ri eriversiooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nissan GT-Ri eriversioon tuleb müügile ka Euroopas. Eestis registreerides maksaks auto üle 2 miljoni krooni.
Nissan GT-Ri eriversioon tuleb müügile ka Euroopas. Eestis registreerides maksaks auto üle 2 miljoni krooni. Foto: AFP / Scanpix

Nissan teatas, et toob oma sportauto GT-R eriversiooni SpecV ka Euroopa turule. Müügile tuuakse vaid 40 autot ning tellimusi neile võetakse Euroopas asuvates Nissani sportautode esindustes vastu kuni 15. detsembrini.



SpecV puhul on rakendatud kõiki 2010. mudeliaasta GT-Ri juures esitletud tooteuuendusi, mis võimaldavad õiges olukorras ja keskkonnas pidurdada hiljem ja teravamalt, läbida kurve äkilisemalt ja kiirendada varem.



Kuigi auto maksimaalne väljundvõimsus jäi samaks, on mootori jõudlust täiendatud õhulaaduri uue juhtseadmega. See suurendab kõrgel käigul lühikeseks ajaks kahe turbolaaduri rõhku ja seeläbi pöördemomenti keskmistel kuni suurtel pöörlemissagedustel tagades kokkuvõttes autole parema kiirendusvõime. Pidurdus- ja pööramisvõime parandamiseks on paigaldatud Nissani ja Brembo ühistööna loodud süsinikkeraamiline pidurisüsteem, uuendatud vedrud ja püsiva leevendusega amortisaatorid.


Väljast paistab SpecV silma kergekaaluliste alumiiniumist sepistatud sportvelgedega, mille on Nissani Jaapani sportautode ja motospordi haru Nissan Motorsports International (NISMO) loonud just selle auto jaoks. SpecV välimusele on iseloomulikud ka süsinikkiust tagatiib, esivõre ja pidurite jahutuskanalid. Kõik need muudatused kahandasid auto kaalu 60 kg võrra.

SpecV interjööri puhul on ainulaadne see, et auto on kaheistmeline (GT-Ri tavamudelitel on ka kahekohaline tagaiste), mille Recarolt tellitud süsinikkiust istmekorvid on kaetud ainult musta nahaga, lisaks on süsinikkiudu kasutatud ka tagumiste Bose’i kõlarite, armatuurlaua ja teiste elementide viimistluses.

SpecV hind Eestisse registreerituna oleks ligikaudu 150 000 ehk 2,35 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles