Ravimiamet: see on potentsiaalselt ohtlik salakaubandus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Raudsepp.
Kristin Raudsepp. Foto: Erakogu

Ravimiameti peadirektori Kristin Raudsepa sõnul on internentilehekülgedel bodybuilding.ee ning farmaestonia.blogspot.com toimuv anaboolsete steroididega äritsemine potentsiaalselt ohtlik salakaubandus.


«Ravimiamet hindab seda kui potentsiaalselt ohtlikku salakaubandust. Portaalis on näha ostu ja müügisoovid. Mida tegelikult ostetakse-müüakse, saab teada politsei,» sõnas Raudsepp palve peale kirjeldada ravimiameti suhtumist internetis kõigile kättesaadavate anaboolsete steroidide müüki.

Raudsepp kinnitas, et internetilehel ravimite ostmisele ja müümisele suunatud tegevus on ebaseaduslik. «Ravimeid, sh retseptiravimeid on lubatud müüa ainult selleks ettenähtud tegevusluba omavast apteegist ja interneti teel on ravimite müük keelatud,» oli ameti juht resoluutne.

Raudsepp hoiatas, et puudub igasugune garantii, et ostetav toode sisaldab seda, mis sinna peale on kirjutatud. «Toode ei pruugi sisaldada midagi peale vee ja suhkru, aga võib sisaldada ka tugevatoimelisi ja mürgiseid aineid. Nende toodete kvaliteedist ja ohutusest ei ole midagi teada. Kui päriselt müüakse selle portaali vahendusel ravimit, on see karistusseadustiku järgi karistatav tegu.»

Viimastel aastatel on jõudsalt suurenenud kogu maailmas kõikvõimalike veebiaadresside arv, kus pakutakse müügiks ravimeid. «Ravimite ostmine internetist teadmata päritoluga kohtadest on ohtlik ja on väga suur tõenäosus saada võltsitud ravimeid,» sõnas Raudsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles