Kohus jätkab Weroli protsessi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werol Tehased.
Werol Tehased. Foto: Peeter Langovits.

Tartu maakohus jätkab täna AS Werol Tehased endiste juhtide süüasja arutamist. Ütlusi annab tehase endine juht Erki Aavik.


Aavik andis ütlusi ka 10. novembril peetud istungil, kuid siis ei jõudnud kohus tema kuulamisega lõpule. Aavikuga koos kohtu all olevad Weroli endine kommertsdirektor Tõnu Jaanimets ja juhatuse endine liige Helmo Hainsoo on juba oma ütlused andnud.



Süüdistuse järgi kantis Aavik ettevõttest välja üle kolme miljoni krooni ning üritas raha seejärel legaliseerida. Ka tekitas Aavik süüdistuse järgi Werolile rapsiseemne liialt kõrge hinnaga ülevarumisel mitmekümne miljoni kroonini ulatuva kahju.



Toona võetud kohustused viisid ettevõtte hiljem pankroti äärele. Aavik on varem kinnitanud, et rapsiseemne ostuks sõlmis lepinguid Hainsoo.



Mullu alanud protsessil ei tunnistanud Erki Aavik süüdi üheski talle esitatud süüdistuses. Weroli nõukogu vabastas Aaviku ametist 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles