Päästjate uus plaan hoiab kokku raha ja välistab koondamised

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto.
Tuletõrjeauto. Foto: Risto Mets

Täna nõu pidanud päästjad töötasid välja uue tööaja plaani, mis võimaldab isegi puuduoleva 22,8 miljoni krooni juures kõik töökohad säilitada.

Põhja-Eesti päästetöötajate usaldusisik Ivo Paulus ütles, et tööaja suhtes on ametiühingul uus plaan, mis teisipäevasel kohtumisel siseministeeriumile ja päästeameti juhtidele ka välja käiakse. «Selle plaaniga välistaksime ka koondamised,» kinnitas Paulus.

Siseministeerium ja päästeameti juhtkond pakkusid päästjatele tööaja plaani, mille järgi päästjad saaksid 16 tundi vahetusest põhipalgaga, kuus tundi puhkeaega 50-protsendilise palgaga ning kaks tundi 150-protsendilise palgaga.

Päästjad pakuvad Pauluse sõnul välja 24-tunnise vahetusega plaani, kus kõik töötatud tunnid loetakse tööaja sisse. Kollektiivlepinguga on tema sõnul võmalik mööda minna ka töölepinguseaduse nõudest, et iga kuue tunni järel peab olema 30 minutit puhkeaega, mis päästjate puhul on võimatu. Plaani lähemat olemust Paulus esialgu seletada ei soovinud.

«Koondamiste vastu oleme jätkuvalt ja karmilt,» kinnitas Paulus. Päästjad arutasid tema sõnul ka võimalikke reaktsioone, kui vaatamata uuele plaanile peaksid siiski koondamised tulema. «Milleski konkreetses me kokku ei leppinud, uurime Euroopa praktikat,» ütles ta.

«Üldiselt ootame, et peaminister Andrus Ansip leiaks kuskilt need puuduolevad 22,8 miljonit,» ütles Paulus.

Riigieelarve lüüakse lukku 8. detsembril ning praeguse seisuga oleks koondamiste vältimiseks päästeametile enne seda vajalik leida 22,8 miljonit krooni lisaraha. Teisipäeval kohtuvad päästjate ametiühing ja siseminister Marko Pomerants ning päästeameti juhid uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles