Väinamere uued laevad nimetatakse saarte järgi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Rohuküla sadamas.
Praam Rohuküla sadamas. Foto: Küllike Rooväli

Saaremaa Laevakompanii palus veeteede ametil kooskõlastada Vänamerel kurseerima hakkava kolme uue reisiparvlaeva nimedeks «Muhumaa», «Saaremaa» ja «Hiiumaa».

Saaremaa Laevakompanii (SLK) tegevjuhi Tõnis Rihvki sõnul on «Muhumaa» nimi kummardus Väinamere saartele ja saarte inimestele, kirjutab Oma Saar.

Uutele reisiparvlaevadele nimevariantide saamiseks korraldas SLK eelmise aasta septembris ka avaliku konkursi, kus internetihääletusel osutusid populaarsemateks nimedeks Lisete, Saarepiiga ja Luidja. Juba toona öeldi, et pole veel täitsa kindel, et konkursi võitnud nimed laevadele ka pannakse.

Oma Saare andmeil pakuti konkursil nimedena välja ka Saaremaa, Hiiumaa ja Muhumaa, kuid need internetihääletusel väljavalituks ei osutunud.

SLK on BLRT Grupilt tellinud kolm identsete parameetritega reisiparvlaeva, mille jaoks tehtav investeering küünib 1,4 miljardi kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles