Merko: lai ehitusmaterjalide valik muudab kvaliteedi jälgimise keeruliseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehitus
Merko Ehitus Foto: Liis Treimann

Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas usub, et üldiselt on ehituskvaliteet Eestis järjepidevalt paranenud, aga selle jälgimine on muutunud keerulisemaks erinevate ehitusmaterjalide ja toodete laia valiku tõttu.


Solarises alla kukkunud ripplagede pärast uurisime, kuidas hindab Merko praegust ehituskvaliteeti üldiselt. Firma juhatuse liige Andres Agukas pakkus, et kvaliteet on aastatega paranenud, aga on asju, mis muudavad selle tagamise keeruliseks nagu näiteks ehitusmaterjalide ja toodete lai valik.

Agukas lisas, et püüavad ka alati kasutada alltöövõtjaid, kelle tööde kvaliteeti tunnevad pikemat aega. «Kuid kuna erinevaid pooli töötab suure ehituse juures mitmeid, siis kindlasti on veel kohti, kus annab kvaliteedi tõstmiseks veel tööd teha.»

Ehituskvaliteedi küsimus on ehitusfirmadele üpris delikaatne. Seda näitab ka see, et esitasime ka YIT Ehituse juhile Priit Saukile ehitusvigasid puudutavad küsimused, kuid viimane keeldus küsimustele vastamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles