Koolitusfirma teenib keskkonnaametnike pealt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loenguruum
Loenguruum Foto: AP / Scanpix

Aasta algul oli skandaal, kui selgus, et sotsiaalministeeriumi asekantsler Egle Käärats teenis raha seminaridel uue tööseaduse selgitamisega, nüüd aga on tekkinud olukord, et seminaride korraldajad teenivad riigiametnike pealt.

Täna peaksid Susi hotellis toimuval seminaril rääkima reovee puhastamise nõuetest ja lahendustest kaks keskkonnaministeeriumi nõunikku - Raili Niine ja Kristo Kärmas, kelle tasu hoiab seminari korraldaja Rita Olesk osaühingust Äri-info salajas ja ütleb, et ega nad palka saagi, kirjutab Õhtuleht.

Tema sõnul saavad lektorid raha vaid materjalide koostamise, mitte loengupidamise eest; seminari kuulamine maksab aga 2100 krooni, millele lisandub käibemaks.

«Kui erafirma teeb seminari, kus ta meie pealt korjab raha, siis tal on õigus meile maksta,» selgitas Raili Niine, et kohustust maksmiseks pole ka tasulistel seminaridel.

Veel eile ei teadnud ta, kui palju Äri-info neile maksab - nad olid lihtsalt andnud oma kontonumbrid.

Aasta algul tuli avalikuks, et sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Egle Käärats teenis uut tööseadust tutvustava kolmetunnise koolituse eest veidi üle 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles