FT: Madoffi pankrotihaldur nõuab töö eest 22,1 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madoff tunnistas end kõiges süüdi
Madoff tunnistas end kõiges süüdi Foto: Reuters

Bernard Madoffi 65 miljardi dollarilise petuskeemi ohvrite raha päästmiseks juba viis kuud tööd rüganud pankrotihaldur pöördus kohtunike poole palvega kinnitada oma advokaadifirma töötasuks rohkem kui 22,1 miljoni dollari suurune summa.


Kohus määras Madoffi pankrotihalduriks Irving Picardi, kes esindab maaklerite poolt petetud klientide huvide kaitseks loodud valitsusvälist organisatsiooni Securities Investor Protection Corporation.

Mees määrati ametisse detsembri keskel, paar päeva pärast Madoffi arreteerimist. Kui viimatinimetatud tasu heaks kiidetakse, on Picard ja tema advokaadifirma Baker & Hostetler kokku teeninud juba üle 37,5 miljoni dollari.

«Seda, kui palju erinevaid tööülesandeid kohtuhaldur alates oma ametissemääramisest on pidanud täitma, ei ole võimalik üheainsa dokumendi raames edasi anda,» ütles Picard oma eilses kohtuavalduses, mille alusel ta endale maikuust kuni septembri lõpuni tehtud töö eest tasu taotleb.

Picardi sõnul eeldab kogu protsess intensiivseid uuringuid, mille käigus on esitatud sadu kohtukutseid. Ta on algatanud 14 kohtuasja ning taotleb asjasse segatud fondidelt ja isikutelt rohkem kui 14,8 miljardit dollarit. Ta on mässitud kohtuvaidlustesse Euroopas, Gibraltaris ja kogu Kariibimere piirkonnas.

Baker & Hostetler, kus Picard on partneriks, taotleb oma eilses avalduses kohtult 21,28 miljonit dollarit advokaaditasudeks ning 280 682 dollarit Picardi nõustamise eest maist septembrini. Picard ise taotleb tasuks 835 605 dollarit, lisaks 921 dollarit oma kulude katteks pankrotihalduri ametis.

Picard ütles, et ta on kulutanud 385 tundi nõuetega tutvumiseks, 124 tundi Madoffi äriasjade uurimiseks, 68 tundi kohtuasjadega tegelemiseks ning 92 tundi meediaga suhtlemiseks ja muudeks asjaajamisteks. Töö eest detsembri keskpaigast kuni aprillini tasustati advokaadifirmat ligikaudu 14,6 miljoni ja Picardi 759 229 dollariga.

Firma on oma avalduses nimetatud summast juba maha arvestanud 10 protsenti, kuna tegemist on «avalikkuse huvides» tehtava tööga. Teised advokaadibürood ja kohtuasutused, kes Baker & Hostetlerit nende ülesande täitmisel abistavad, taotlevad kokku 2,6 miljoni dollari eest tasusid. Ka nemad on oma teenuste osas teinud hinnaalandusi.

Tänase seisuga on Picard Madoffi ohvrite jaoks kätte saanud ligikaudu 1,4 miljardit dollarit. 19. novembri seisuga kuulus sellest väljamaksmisele umbes 554 miljonit dollarit. Tema poolt heakskiidetud nõuete alusel kuulub väljamaksmisele kokku 4,6 miljardit dollarit.
Advokaaditasude osas teeb kohus oma otsuse eeldatavasti detsembris.

Copyright The Financial Times Limited 2009.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles