Soojaarvete otsesaatmine maksab Tallinna Küttele veerand miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soojaarvete saatmine otse kinnisvarahooldusfirma BREM alla kuuluvatele majaelanikele läheb ASile Tallinna Küte firma juhtkonna kinnitusel maksma umbes veerand miljonit krooni.

Mullu linnaettevõtte Tallinna Soojus rendile võtnud ASi Tallinna Küte juhatuse esimees Kristjan Rahu sõnas, et ettevõttel kulub kliendibaasi korrastamiseks ja arvete väljasaatmiseks ligikaudu kolm nädalat. Ka mujal Eestis soojaettevõtteid majandaval Tallinna Küttel on tarbijatele otse arvete saatmise kogemus varasemast olemas.

Kokkulepe sõlmitud

«Saadame otse arveid ka näiteks Maardus ja sellega pole mingeid probleeme,» kinnitas Rahu.

Tema sõnul pole ka Tallinna elanikel, keda uus arvete saamise kord puudutab, põhjust karta, et neile hakkaksid tulema koju topeltarved nii BREMilt kui Tallinna Küttelt. «Esialgu võib see olla inimestele harjumatu, ent mõne aja pärast loksub kõik paika,» lubas Rahu.

Reede hilisõhtul jõudsid kinnisvarahooldusfirma BREM ja Tallinna Küte lisaks arvete saatmisele kokkuleppele ka maksegraafiku osas, mille alusel tasub BREM aprilliks soojaettevõttele 38 miljoni krooni ulatuses seni maksmata jäänud arveid. BREM ja Tallinna Küte on kokkuleppe saavutamiseks pidanud läbirääkimisi juba kuid. «Irooniliselt öeldes olid need normaalsed läbirääkimised Eesti turumajanduse tingimustes,» märkis Rahu.

BREM Haldus ASi juhatuse liige Toomas Õispuu teatas reedel uudiseagentuurile BNS, et soojaarvete vahendamise kohustusest loobumine sobib BREMile. «Vabaneme suurtest riskidest ja saame keskenduda oma põhitegevusele - hooldusteenusele,» ütles Õispuu.

BREM keskendub hooldusele

BREMi ja Tallinna Kütte vaheliste pingeliste läbirääkimiste käigus soovis BREM ajakirjanduse andmetel varem, et Tallinna Küte maksaks neile umbes 5 protsendi suurust teenustasu soojaarvete vahendamise eest.

Läinud nädalal jõudis BREM kokkuleppele võla tasumise osas ka ASile Tallinna Vesi, kellel võlgneti umbes 10 miljonit krooni.

BREMi võlad nii Tallinna Soojuse kui Tallinna Vee ees jõudsid avalikkuse ette möödunud nädalal. Siis selgus, et BREM haldusettevõttena pole maksnud nende poolt vahendatud teenuste eest juba mõnda aega arveid. Võlad sooja ja vee eest ulatuvad ligi 50 miljoni kroonini.

Sellest viivitusest tulenevalt on Tallinna linnavalitsusel õigus nõuda BREMilt erastamislepingu kohaselt trahve vähemalt 24 miljonit krooni.

Samas selgus möödunud nädalal, et üllatuslikult on ka BREM esitanud juba möödunud aasta novembris linna vastu nõude 26,3 miljoni krooni ulatuses, mis tuleneb samuti erastamislepingust. Nõuete tagamaid hakkab linnavalitsus arutama sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles