Majavalitsuste konkurents toidab suhtekorraldajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toomas Tooliga seotud majahalduskontsern BREM palkas sel nädalal suhtekorraldusfirma, et vastata oma konkurendi, Urmas Sõõrumaaga seotud ESS firmade gruppi kuuluva Minu Vara etteheidetele.

Konkurentide hinnangul võib leping suhtekorraldusfirmale Kubits & Hamburg tuua sisse sadu tuhandeid kroone, kui arvestada, et keskmine nõustamise tunnitasu ulatub reeglina 1000-1500 kroonini.

Umbes samas suurusjärgus teenib ka konkureerivale firmale Minu Vara teenust pakkuv suhtekorraldusfirma KPMS & Partner. Möödunud nädalal said meediakanalid mõlemalt firmalt vaheldumisi hulgaliselt pressiteateid, mis olid tingitud teise poole avaldusest ajakirjandusele.

«Meie kohus on teavitada kliente, me ei kavatse hakata pidama mingit meediasõda,» sõnas BREMi juht Rait Lukas. Tema sõnul on firma kasutanud erinevate suhtekorraldusbüroode teenuseid ka enne majavalitsuste probleemide jõudmist avalikkuse ette.

Möödunud aasta kevadel kaheksa majavalitsust erastanud BREM ja Minu Vara on kaks suuremat majahaldusega tegelevat firmat Tallinnas. Kolme nn majavalitsuste paketi erastamisel mullu osalesid nii BREM (tol ajal AS Kalanduse Maja) kui kaks ESS firmade gruppi kuuluvat ettevõtet, ESS Kinnisvarahoolduse AS ja OÜ Majatek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles