Tartu lennujaama valmimine lükkus veelgi edasi

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam saab varsti valmis.
Tartu lennujaam saab varsti valmis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu lennujaama reisijatehoone valmimine muudkui venib, aga reedel peaks sinna asja olema vastuvõtukomisjonil ja tuleval kolmapäeval viimaks ka reisijatel.


Oktoobri lõpuga võrreldes, kui Tallinna Lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla vaheseinteta avaras hoonekarbis ehituse venimisest kõneles, on muutunud päris palju.



Ruum on vineerist vaheseintega liigendatud, laes säravad lambid ja sanitaarruumid on valmis. Isegi automaatuksed liiguvad kinni-lahti, kui redelil meistrimees õiged juhtmeotsad kokku paneb.



Reedel tuleb komisjon


Aga oktoobri lõpus, mil oli reisiterminali eelmine valmimistähtaeg, ütles Taimla, et ehitaja läheb tähtajast üle nädal-kaks ja siis veel nädal kulub süsteemide ettevalmistamiseks. Seega sellest nädalast pidanuks reisijad olema päästetud lennujaama kontori koridori kujundatud ajutisest teenindusalast ja soojakusse ehitatud ootesaalist.



Taimla ütles, et seekord oli ehitaja Facio Ehitus näpuga näidanud allahankijale. Seinaviimistlusplaadi saabumine on viibinud. Taimla lisas, et tema ei saa töövõtja ja allhankija vahelisi probleeme kommenteerida, kuid kui pole seinakatteplaati, ei saa panna pistikupesasid ja nii ei saagi terminali kasutusele võtta.



Varasemate viivituste põhjuseks on nimetatud vana hoone rekonstrueerimisel kerkinud ootamatusi.



Facio Ehituse projektijuht Raido Kana lükkas kommentaari andmise edasi, viidates pakilisele koosolekule.



Taimla ütles eile aga, et tööd on peaaegu valmis ja lootus on, et reedel saab tulla vastuvõtukomisjon. 1. detsembril on soov saada kasutusluba ja 2. detsembril ehk kell 9 algab kolimine. Kui nii läheb, siis õhtune saabuv reis tuleb uude terminali, aga kui seda ei jõua, siis on esimene uues terminalis teenindatav lend 3. detsembri hommikul.



Ehitus laial rindel


Seejärel jätkub remont kontori osas detsembri keskpaigani. Maja tagant tuleb eemaldada ehitussoojakud.



Lennujaama avamine on praegu plaanitud detsembri keskele, aga kuupäev ei ole veel lõplikult paigas.



Töö on lõpetatud ka päästedepoos, kus maapealse teeninduse mehed ja hooldemehed saavad tööruumid. Seal hakkab seisma ka normidele vastav päästeauto. Reedel võttis komisjon vastu garaaži, millele on lootus neil päevil saada kasutusluba, enne sinna masinaid viia ei saa.



Praegu on käimas ka hange lennuakadeemia õppehoone ja sellega ühes angaari ehituseks, kus saab külma ilmaga lennukit hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles