Riik koostas tegevuskava Made in Estonia

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Welcome to Estonia märk särkidel.
Welcome to Estonia märk särkidel. Foto: Peeter Langovits.

Eesti riigi tegevuskava, mis kannab nime Made in Estonia, lahkab stabiilse majandusarengu saavutamiseks vajalike välisinvesteeringute ja praegusest paremate ekspordinäitajate teemasid.

Euroopa liidu rahandusvolinik Joaquin Almunia on küll öelnud, et 2011. aastal võib euro Eesti õuele tulla, aga vaid sellest ei piisa, tegevuskava Made in Estonia on mõeldud elluviimiseks aastatel 2009-2011, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi analüüs näitab, et Eestisse peaksid välisinvesteeringuid tooma eelkõige sellised riigid nagu Rootsi, Soome, Saksamaa, Šveits ja näiteks ka Jaapan, viimane suurim investeerimisotsus tuli selle aasta augustis Rootsist.

«Oleks väga tore, kui Ericsson tooks arenduskomponenti, praegu on ta tootmisvõimekuse ostmine, aga me jätkame läbirääkimisi,» rääkis tegevuskava üks autoreid, majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Lauri Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles