Transpordi ametiühing soovib bussijuhtide vaktsineerimist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistranspordi käigusolekuks oleks vaja juhte vaktsineerida.
Ühistranspordi käigusolekuks oleks vaja juhte vaktsineerida. Foto: Toomas Huik

Transpordi ametiühing on saatnud ministeeriumidesse üleskutse korraldada ka bussi-, trammi- ja trollijuhtidele vaktsineerimine eelisjärjekorras ja võimalusel juba lähinädalatel.


Ametiühingu bussijuhtide sektsiooni juhataja Veiko Mölder ütles, et ühissõidukite juhid on tervishoiu- ja kaubandustöötajate järel üks esimesi riskigruppe epideemia puhkemisel ning pisut abi võiks olla ka tavalisest gripivaktsiinist.

«Juhtide üldine tervislik seisund pole kiita ja pisikud teeks kiire laastamistöö. Seepärast on elutähtsa transpordi käigushoidmiseks kiire vaktsineerimine möödapääsmatu,» ütles bussijuhtide eestkõneleja.

Tema sõnul võiks reisijatele soovitada ka kaitsemaskide või -sallide kasutamist ühissõidukites, et vähendada reisijalt reisijale leviva piisknakkuse levikut.

Transpordi ametiühing esindab enam kui poolt kõigist bussi-, trammi- ja trollijuhtidest. Ühingusse kuuluvad ka kiirabiautojuhid, kes on tööandja poolt juba enamasti vaktsineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles