Asotsiaalid jäävad tööta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kavandatav üleriiklik pakendite taaskasutamise süsteem kaotab taarapunktid ja jätab tööta taara korjamisega leiba teenivad asotsiaalid.

Keskkonnaministeeriumi eestvedamisel kavandatav üleriiklik pakendite taaskasutamise süsteem paneb prügi sortimise kohustuse keskkonnateadlikule tarbijale. Kava kohaselt peab kohalik omavalitsus organiseerima koostöös jäätmekäitlusfirmadega erinevate materjalide korjamiseks vajalikud prügikastid ja tagama nende äraveo.

Jäätmete sortimisega hakkavad tegelema ka valmivad moodsad prügilad, samuti tahetakse panna jaekaubandusele kohustus võtta tagasi osa pakendijäätmeid. «Ma ei pea küll õigeks, et praegune jäätmete kogumise ja sortimise süsteem põhineb peamiselt asotsiaalidel ja taarapunktidel,» ütles Eesti Pakendiühingu juht Ahto Hunt.

Tema sõnul peaks praegu taara korjamisega leiba teenivate inimeste eest võtma vastutuse riik. «Osa nendest inimestest saab kindlasti tööd jäätmekäitlusfirmades sortijatena,» lisas Hunt.

Jäätmekäitlusfirma Vaania juhatuse esimees Mart Kont ütles, et asotsiaalsetelt inimestelt nende teenistuse äravõtmine on vastutustundetu. «Ei kujuta ette, mida riik selle armeega peale hakkab,» märkis Kont. Ta ütles, et suuremat osa nendest inimestest ei saa sortijana tööle võtta, sest neil puudub tööharjumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles