Lätlased huvituvad Ruhnu sadama arendamisest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel.
Ringsu sadam Ruhnu saarel. Foto: Toomas Huik

Kaks aastat tagasi, kui valmis Ringsu sadama ehituse esimene etapp, jäi liialt kõrgete ehitushindade tõttu sadama teise etapi ehitus ära, ent tuleval aastal hakatakse lätlaste algatusel sadama akvatooriumi süvendama.


Eelmisel nädalal sai otsuse Eesti- Läti piiriülese programmi raames Ringsu sadama akvatooriumi laiendamine ja süvendamine järgmisel aastal, kirjutab Meie Maa.

Ringsu sadamas käis tänavu 486 alust, mis on Liivi lahe regiooni sadamatest kõige rohkem. Kuna Ruhnule kõige lähem maismaa on Kuramaa Lätis, kuhu on 38 kilomeetrit (Kuressaarde 76), on lätlased ühed aktiivsemad Ruhnu külastajad ning sellest ka nende huvi sealset sadamat korrastada.

«Lätlastega koostööprojekti rahast, mis on poolteist miljonit krooni, piisab esialgu sadama akvatooriumi süvendamiseks. Et aga sealne sadam saaks korralikuks, on vaja olemasolev muul ringi tõsta ja akvatoorium oluliselt suuremaks teha,» teavitas Saarte Liinide arendusdirektor Peeter Oopkaup Meie Maad.

Tema sõnul olid lätlased aktiivsed, sest neil endal ühtegi saart pole ja võtsid saarlased kampa ning nüüd saab investeeringuraha ka Roomassaare sadam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles