Reisija nõuab Estonian Airilt kadunud raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Eestis elav naine nõuab politsei kaudu tulutult tagasi lennukompanii Estonian Air hoole all seisnud kotist kaduma läinud raha, kuid reeglite kohaselt ei vastuta firma pagasis oleva raha ja väärtesemete eest.

Jõulude eel avastas tütrele lennujaama vastu läinud Sirje, et tüdrukust ühe lennu võrra varem saabunud koti sangad on katki ja selle sisu segi paisatud.

«Me ei saanud alguses aru, mis on juhtunud, aga siis tuli välja, et tuttavad olid pannud jõulukingituste vahele ümbrikud kokku umbes kahe tuhande Rootsi krooniga ning need olid kadunud,» rääkis naine.

Lennufirma ei vastuta

Sirje pöördus kaebusega lennufirma klienditeenindusse ning sai alles sealt teada, et lennufirmad ei vastuta pagasisse pandud raha eest. Vastav hoiatus oli trükitud lennupiletile, kuid Sirje sõnul polnud nad kumbki tütrega tihedat ingliskeelset teksti läbi lugenud. Lisaks ei teadnud tüdruk , et tuttavad olid saatnud temaga Eestisse raha.

«Et ka varem saabunud kotid peaksid olema turvakaamerate valve all, palusin töötajatel need läbi vaadata,» ütles Sirje. Tema sõnul ei pidanud klienditeenindus seda vajalikuks.

«Mulle öeldi, et vastavad isikud puhkavad, ja loeti pikalt moraali,» märkis Sirje, lisades et tal tuli mitu päeva lennufirmat tülitada, enne kui tema palvel videosalvestus läbi vaadati. «Selgus, et pakilindil polnud kotiga midagi juhtunud, ruumis, kus kott omaniku saabumist ootama jäi, vaatasid kaamerad hoopis teise suunda,» rääkis Sirje.

Pöördus politseisse

Lennufirma osavõtmatuses pettunud naisel ei jäänud lõpuks enam muud võimalust, kui pöörduda politsei poole.

Estonian Airi avalike suhete juht Raimond Made ütles, et paraku ei saa firma naisele kaduma läinud summat hüvitada. Kõikides lennufirmades kehtib reegel, et reisija ei tohi jätta raha ja väärtesemeid pagasisse.

«See on sama riskantne nagu jätta rahakott kaubamajas tunniks ajaks leti peale ja pärast vaadata, kas see on alles,» ütles Made. Tema hinnangul on peaaegu võimatu tõestada, kui palju raha reisijal kotis oli.

Reisijast varem saabunud kott läbib teekonna, kus sellega puutuvad kokku mitmed inimesed lennujaamas. «Me muidugi uurime, kas kadunud rahal on seos meie töötajatega, aga praegu ei viita sellele küll ükski tõend,» lisas Made.

Estonian Air korvab kinnitusel pagasi kaotsimineku vastavalt tavale umbes 370 krooni ulatuses pagasikoha ühe kilogrammi kohta.

Kallid asjad reisija vastutusel

Lennukompanii Estonian Air ei vastuta äraantavast pagasist kaduma läinud hinnaliste esemete ja raha eest, kui ülejäänud pagas on alles. Pagasisse ei tohi anda järgmisi esemeid:

• süle- ja tavaline arvuti
• fotoaparaat
• videokaamera
• juveelid ja muud hinnalised esemed
• raha
• pangatshekid
• väärtpaberid
• kergesti purunevad asjad

allikas: Estonian Air

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles