Elmar Lepa firma suhtes alustati pankrotimenetlust

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ärimees Elmar Lepp.
Pärnu ärimees Elmar Lepp. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu veetorni elamusaaga on võtnud uue pöörde, sest Harju maakohus alustas eile ärimees Hans H. Luige firma OÜ HHL Rühma taotlusel Pärnu linna volikogu liikmele Elmar Lepale kuuluva ettevõtte OÜ Lepa Kaubakeskus suhtes pankrotimenetlust.

Harju maakohtu kohtunik Maie Seppo selgitas, et pankrotimenetluse alustamine ei tähenda veel firma maksejõuetust, kirjutas

Pärnu Postimees

.

Määrati ajutine pankrotihaldur

«Kohus nimetas ametisse ajutise pankrotihalduri, kes vaatab läbi kogu firmat puudutava dokumentatsiooni, ja tema järelduste varal otsustab kohus hiljem, kas firma on maksejõuetu ja kas pankrotimenetlust jätkatakse. Senikaua tutvub ajutine haldur ainult ettevõtte hetkeseisuga ja püüab teha seda nii, et võimalikult vähe segada ettevõtja tegevust,» rääkis Seppo.

Kohtunik ütles, et ajutiseks pankrotihalduriks määrati Peep Lillemäe ja järgmine kohtuistung toimub 13. augustil.

OÜ Lepa Kaubakeskuse suhtes tingis pankrotimenetluse alustamise meediaärimees Hans H. Luigele kuuluva firma OÜ HHL Rühm avaldus, milles kinnitati, et Pärnu ettevõtja võlgneb Luigele kaks miljonit krooni.

Luik on meediale varem väitnud, et tema firma laenas Lepa ettevõttele raha, mis oli ette nähtud Pärnus veetorni projekti arendamiseks. Lepp oli aga seda raha kasutanud hoopis Chaplini restorani ehitamiseks. OÜ HHL Rühm nõuab pankrotiavalduses Lepalt kahte miljonit krooni, millele lisandub intress 320 000 krooni.

Lepp tõrjus Luige süüdistusi ja selgitas Raadio Pärnule, et Chaplini restorani ehitamiseks võeti Luige firmalt mitmel korral laenu, millest enamik maksti tagasi. Lepp lisas toona, et kaubakeskuse selleaegne majandusjuht Garri Suuk oli juba tollal otsapidi poliitikas ja ju ta unustas osa laenu tagasi maksmast. Ühtlasi pidas Lepp kummaliseks, et Luik hakkas teda kahe miljoni krooni pärast kohtu ja meedia vahendusel ründama. Ta lubas laenu lähiajal ära klaarida.

Garri Suuk Elmar Leppa ei mõista

Lepa kaubakeskuse juhatuse endine liige Garri Suuk ei mõistnud Lepa väiteid, nagu oleks pidanud tema jälgima laenu tagasimaksmist OÜ HHL Rühmale.

«Elmar Lepa väitele on mul lihtne vastata,» rääkis Suuk. «Alates käesoleva aasta märtsist ei olnud ma enam ametis OÜ Lepa Kaubakeskuse juhatuse liikmena ja laenu tagasimaksmise kuupäevaks oli, kui ma nüüd õigesti mäletan, 14. aprill. Siinjuures on minu kommentaar ainult selline. Et ma ei olnud enam volitatud isik juhatuse liikmena, ei saanud ma midagi enam unustada, ma ei saanud sellel ajal toiminguid teha ja laenu tagasi maksta.»

Suuk ei mõistnudki seetõttu, miks endine tööandja tekkinud olukorras teda süüdistas. «Ma ei saa aru, kas see oli süüdistus või oli see, nagu öeldakse, kogemata üle huulte lipsanud mõttesähvatus. Raske on kommenteerida teise inimese arvamusavaldusi,» lisas Suuk.

Järgmine kohtuistung, kus arutatakse OÜ Lepa Kaubakeskuse pankrotimenetluse jätkumist või selle lõpetamist, on Harju maakohtus 13. augustil.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles