EMT toob turule täpsema positsioneerimise teenuse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Grünberg (vasakul) ja Nokia Eesti juhatuse liige Jüri Teemant EMT uue esinduse avamisel.
Tõnu Grünberg (vasakul) ja Nokia Eesti juhatuse liige Jüri Teemant EMT uue esinduse avamisel. Foto: Toomas Huik.

EMT tehnikadirektor Tõnu Grünberg tutvustas eile ettevõtte uut A-GPS teenust (assisted GPS), mis võimaldab positsioneerida mobiiltelefoni asukohta senisest tunduvalt täpsemalt.


Grünbergi sõnul on hetkel saadaolevate teenustega mobiilpositsioneerimise täpsus keskmiselt 300-500 meetrit. Näiteks 3G puhul on see ca 300 meetrit.



A-GPSi keskmine täpsus on aga 20 meetrit ja teenust toetab satelliidivõrk. Tõsi, siseruumides on A-GPSi täpsus mõnevõrra kehvem (keskmiselt 50 meetrit), kuid siiski tunduvalt parem senistest võimalustest.



A-GPS töötab põhimõttel, et mobiiltelefon edastab satelliitside info positsioneerimisserverile.



Grünbergi sõnul töötab A-GPS kõikides 2G ja 3G võrkudes ning teenust toetab näiteks enamus uusi Nokiaid. A-GPS teenus on kõigile EMT klientidele tasuta.



Samas on EMT Grünbergi kinnitusel välja töötanud ka A-GPSi SIM-kaardi, mis sisaldab komplektset A-GPS vastuvõtjat. Uudne SIM-kaart töötab kõigi telefonimudelitega ning vastab ka kõigile GSM standarditele.



Hetkel on kõnealused kaardid testfaasis ning millal võiks need kommertskasutusse jõuda, pole veel teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles