Paljude metsameeste toetustaotluste rahuldamiseks raha ei jätku

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgid. Foto on illustratiivne.
Palgid. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sihtasutusele Erametsakeskus laekus taotlusi metsa majandusliku väärtuse parandamiseks, kahjustatud metsa taastamiseks ja metsatulekahju ennetamiseks kokku 54 miljoni krooni ulatuses, eelarve toetuste rahuldamiseks on ligi 27 miljonit krooni.

Metsa majandusliku väärtuse parandamiseks taotlesid metsaomanikud üle 54 miljoni krooni, millest ligi 33 miljonit krooni taotleti metsatehnika soetamiseks.

Aktiivseimad taotlejad olid Tartu ja Pärnu maakonna metsaomanikud. Eelarve taotluste rahuldamiseks on 27,4 miljonit krooni.

Kahjustatud metsa taastamiseks laekus toetuseavaldusi ligi 340 000 krooni ulatuses, kusjuures kõige aktiivsemad taotlejad olid metsaomanikud Harjumaalt. Kõige enam vajati raha tormijärgse rajatud metsakultuuri hooldamiseks.

Tulekahju ennetamiseks taotleti toetust 4,3 miljoni ulatuses ning suurimateks taotlejateks olid Harju ja Lääne-Viru maakondade metsaomanikud.

Eelarve kahjustatud metsa taastamise ja metsatulekahju ennetamise toetuse taotluste rahastamiseks on 4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles