Seeder: eelarves on vaja struktuurseid muudatusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Foto: Marina Pushkar ("Postimees")

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles ETV saates «Foorum», et Eesti riigi eelarves ning paljudes muudes eluvaldkondades on vaja struktuurseid muudatusi.


«Toetused ei ole vajaduspõhised. Ka selleks on vaja teha tõsiseid struktuurseid muudatusi. Riigieelarve toetub liigselt ühekordsetele tuludele - on vaja püsivad tulusid saada,» ütles Seeder.

Samal arvamusel oli ka riigikogu sotsiaaldemokraatide saadikurühma juht Eiki Nestor, kelle arvates pole tehtud ühtegi otsust, mis mõjutaks elu ka kauges tulevikus. «Kõik tehtud otsused on lühiajalised.»

Parlamendi rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas sõnas veel, et Eesti valitsuskoalitsiooni esmane eesmärk on mitte elada üle jõu ning hoida tulud ja kulud kontrolli all. «Mitte euro.»

Rõivas lisas veel, et Eesti riigi eelis kriisist väljumisel on see, et meil on teiste riikidega võrreldes väike võlakoorem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles