Karel Rüütli: valitsus on teinud põllumehest väliskapitali lüpsilehma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli
Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli Foto: Priit Simson

Esinedes täna põllumeeste korraldatud meeleavaldusel ütles Rahvaliidu esimees Karel Rüütli, et valitsuse kärpepoliitika on seadnud ohtu põllumajanduse järjepidevuse ning muutnud meie põllumehed väliskapitali lüpsilehmaks.


Rüütli sõnul on valitsus euro nimel hakanud taas kasutama vanu võtteid - rakendama šokiteraapiat. «Nagu kunagine Laari valitsus hävitas paljud talumajapidamised, on praeguse valitsuse poliitika näidanud hoolimatust põllumeeste vastu,» lausus ta.

Ta lisas, et kärpepoliitikat võimendab valitsuse soovimatus ohjeldada monopole. Sellest tingitud segadus finants- ja laenuturul on toonud kaasa tootjahindade languse ning kokkuostuhindade suure kõikumise, mistõttu on ohtu seatud ka seni edukalt tegutsenud suurtootjad.

Kokkuvõttes kannatab kogu põllumajandustootmise järjepidevus, mis võib kaugemas tulevikus pärssida riigi suutlikkust varustada rahvas omamaise, tervisliku ja hinnalt kättesaadava toiduga.

Rüütli tundis muret, et valitsus oma liberaalse poliitikaga õigustab kauboikapitalismi rakendamist põllumajanduses ning on taganenud tootjatele antud lubadustest. «Eesti riik vajab stabiilset maaelu- ja põllumajanduspoliitikat, mis tagab meie põllumeestele Euroopas õiglased konkurentsitingimused,» toonitas Rüütli.

«Kõik tervelt ja sotsiaalselt mõtlevad erakonnad peaksid ühendama oma jõud rahvusliku kapitali kaitsmiseks. Peame oma põllumeestele tagama õiglased konkurentsitingimused, mis on Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika üks nurgakivisid,» toonitas Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles