Ansip: töötus kasvab ka pärast kriisi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles täna venekeelses Raadio 4-s, et suure tõenäosusega jätkub töötuse kasv ka pärast seda, kui majandus väljub kriisist.


«Kahjuks töötuse kohta häid uudiseid ei ole. Sarnane olukord on kujunenud kogu maailmas. Kui majandus hakkab kasvama, jätkub töötuse kasv veel pool aastat - aasta,» ütles Ansip.

Peaministri sõnul tugineb selline ennustus eelmise, 1998.-1999. aasta kriisi kogemusel. Kõige kõrgem töötuse määr - 14,8 protsenti - registreeriti toona alles 2000. aasta esimeses kvartalis.

Ansip märkis, et üheksa aastaga on Eestis töökohtade arv kasvanud 565 000-lt 598 000ni. Paljud praegused registreeritud töötud kajastusid Ansipi hinnangul üheksa aastat tagasi statistikas hoopis passiivse tööjõuna ehk koduperenaiste ja õppuritena.

Peaminister tuletas meelde, et valitsus plaanib luua 1500 uut töökohta metsatööstuses. «Kuid küsimus on, kuhu ja kellele müüa (metsa - toim.). Nõudlus metsa järele on vähenenud, selle tõttu kannatavad ka soomlased, nõudlus paberi järele on vähenenud,» ütles Ansip.

Ansipi hinnangul ei ole massiline sotsiaalsete töökohtade loomine lahendus, kuna palka tuleb neile töötajatele lõpuks maksta maksumaksja taskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles