Kaubamajakas kutsub kallistajad tagasi!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajakas.
Kaubamajakas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Kaubamajaka ostukeskuse juhi Kaire Lergi kinnitusel oli tegu arusaamatusega, kui keskuse juures kallistusi jaganud noortele tundus nagu paluksid keskuse turvatöötajad neil lahkuda.


"Meie turvatöötajad on hästi konkreetsed ja ehk oli turvatöötaja noortega suheldes liiga järsk ja ka noored võisid seetõttu üle reageerida," kommenteeris Lerg tänast intsidenti, kus turvatöötaja ajas väidetavalt minema keskuse juures kallistusi jaganud noored. "Olin isegi pettunud, et noored lahkusid, sest nad propageerisid pühadeaegset hoolivust arutu ostlemise asemel. Kaubamajakale on selline suhtumine igati meeltmööda, seepärast sain isegi päris mitu kallistust ja grupipildile. Noortele selgitasin, et kampaania on väga vahva ja nad võivad oma tegevust jätkata."

“Videotelt on näha, et noored sisenesid keskusesse, veetsid peasissepääsu juures mõned minutid ja lahkusid majast ilma, et oleksid turvameeskonnaga kokku puutunud,” kirjeldas Lerg. “Edasi suundusid noored Rimi sissepääsu juurde, kust nad tabas Grifsi turvatöötaja, kelle töökohustus on jälgida ettevõtte territooriumil toimuvat. Turvatöötaja läks uurima millega tegu on ja kas tegevus on territooriumi omanikuga kooskõlastatud. Et kooskõlastust ei olnud, siis helistati kaubanduskeskuse juhatajale. Kallistuskampaania tundus väga põnev. Läksin ise kohale, et asja oma silmaga näha.”

Lerg märkis, et on väga kahju, et tekkis selline arusaamatus.

“Loodan, et kampaania läbiviijad leiavad tee tagasi Kaubamajakasse ja igasuguste arusaamatuste vältimiseks kooskõlastavad eelnevalt oma tegevuse keskuse omanikuga,” lisas Lerg.

Ürituse üks korraldajaid Mattias Luha oli Kaubamajaka vastusest kuuldes rõõmus ja lubas, et noored püüavad leida aja, et Kaubamajaka juurde tagasi minna.

Täpset kellaaega, millal seal taas kallistusi jagatakse, ei osanud Luha öelda.

"Muidu on Pärnus väga tore ja kõikjal võetakse kallistused hästi vastu," ütles Luha.  

Kümme päeva enne rahvusvahelist ostuvaba päeva korraldavad noored kolmeteistkümnest riigist Flashmob'i, mille ajal jagavad nad Pärnus tasuta kallistusi ja eksponeerivad liikuvat näitust.

Üritust alustati kallistamisaktsiooniga täna kell 11 Pärnu Kaubamajaka ees, kust turvatöötajad ajasid kümmekond noort kallistajat minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles