Kaks endist pangatöötajat võeti siseinfo kuritarvitamise kahtlusega kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad
Käerauad Foto: AFP / Scanpix

Täna hommikul võtsid politseinikud kinni kaks isikut, keda kahtlustatakse siseteabe väärkasutamises tehingutes Eesti Telekomi aktsiatega.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnutsi langesid politsei kätte 29-aastane Dmitri ning 27-aastane Anton, kes töötasid kahes erinevas pangas. Milliste pankadega tegu, et tahtnud pressiesindaja öelda, viidates sellele, et uurimine alles käib.

Naise sõnul kuulatakse mehed üle ning seejärel otsustab prokurör, kas nad vabastatakse või pikendatakse nende riigi kulul majutamist kinnipidamisasutuses.

Uurides, kust politsei info väärkasutamisest sai, jäi Tuulik jällegi eelpool mainitud põhjustel vastuse võlgu. Küll täpsustas ta, et tegemist on endiste pangatöötajatega ning on võimalik, et pangad vabastasid mehed ise töölt, mitte see ei tulnud nende algatusel.

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler ei soovinud antud juhtumi raames kommentaare jagada, kuna asja edasine uurimine kuulub tema sõnul õiguskaitseorganite pädevusse.

Küll märkis Kessler, iga aktsiate ülevõtmispakkumine on tegelikult erakorraline ja siis on turul toimuvad tegevused ka finantsinspektsiooni teravdatud tähelepanu all. Nii jälgis inspektsioon aktiivselt ka Telekomi ümber toimuvat.

Kessler lisas, et kuna inspektsioonile laekub info taoliste ülevõtmiste kohta varem kui laiemale avalikkusele, on võimalik juba üsna varakult jälgima hakata seda, kas turul esineb ebaharilikke tehinguid.

Siiski hoidus ta kommenteerimast, kas Dmitri ja Antoni juhtumi puhul andis noormehed välja sarnane tegevusskeem, nagu Dmitri Vassiljevi puhul, mis jõudis avalikkuse ette novembri alguses.

Kessler lisas, et maailma üldist praktikat arvestades on Telekomi sarnased ülevõtmispakkumised sensitiivsed juhtumid, mistõttu tuleb siis rohkem ette ka siseinfo kuritarvitamist.

Tegemist on teise säärase juhtumiga. Alles hiljuti teatasid finantsinspektsioon ning prokuratuur, et võtsid vahele SEB Enskilda endise töötaja, kes samuti Eesti Telekomi aktsiatega hangeldas.

Tuuliku sõnul kahtlustatakse täna vahistatuid sama paragrahvi kuritegudes, kuid kas sisu on sama, ei saand Tuulik jällegi öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles