Sirje Niitra: lehmad poliitikas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra
Sirje Niitra Foto: Pm

Põllumehed tahavad kolmapäeval minna Toompeale endile riigieelarvest suuremaid toetusi nõudma. Algul räägiti, et kaasa võetakse ka mõned hädatapule määratud lehmad.

Aktsiooni ühe korraldaja Jaan Sõrra sõnul viiakse lossi ette siiski vaid mõned vasikad koos plakatitega, kuhu eriti kurvad vasikasilmad peale joonistatud.

Talunikud aktsiooni ei toeta. Ühe vastuargumendina mainivad nad loomade vedamist nende harjunud keskkonnast linna kivide peale. «See pole meie stiil,» ütlevad nad.

Teise atraktsioonina on esinema kutsutud põllumeeste suur sõber ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Rahvas sõidutatakse kohale keskerakondlase firma bussidega ja lava paneb üles teine keskerakondlane. Vaata kust otsast tahes - lõhnab kangesti poliitika järele. Põlluminister ütles otse välja, et keskerakondlased tahavad rahvaliitlastele näidata, kuidas nad maarahvast hoolivad, et nii järgmistel valimistel rohkem hääli saada.

Täna internetis puhkenud sõnasõjas süüdistasid põllumeeste ja talunike liidud teineteist poliitika tegemises ja kinnitasid, et nemad küll poliitikat ei tee. Nii armas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles