Talupidajate keskliit lükkas põlluliidu laimukampaania ümber

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaul Nurm..
Kaul Nurm.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Talupidajate Keskliit (ETKL) avaldab kahetsust, et kolleegid põllumeeste liidust on alustanud avalikku laimukampaaniat taluliidu aadressil, süüdistades, nagu oleks ETKL poliitilistel eesmärkidel keelanud oma liikmetel osaleda meeleavaldusel Toompeal.

«ETKL ei ole sõjaväelise struktuuri ja ülesehitusega ülalt alla toimiv organisatsioon kus maksavad käsuliinid, vaid täiesti demokraatlikel alustel alt üles toimiv esindusorganisatsioon. Me töötame parimas tahtes oma liikmete huvides ja me pole kunagi kedagi keelanud ega käskinud,» teatas ETKLi peadirektor Kaul Nurm Postimees.ee'le.

«Mis puudutab süüdistusi poliitilise kallutatuse suunal, siis olgu mainitud, et ETKLi juhatusse kuuluvad seitse talupidajat erinevatest Eesti paikadest, neist vähemalt viis kuuluvad erinevatesse erakondadesse, sealhulgas üks liige Keskerakonda, kaks liiget Sotsiaaldemokraatide ridadesse, üks liige Reformierakonda ja üks liige IRLi. Juhatuse ja liikmete teenistusse palgatud peadirektor on parteitu. Teame ka seda, et ETKLi algliikmete hulgas on nii rahvaliitlasi kui ka rohelisi, aga põhiline osa liikmetest on siiski parteitud,» kinnitas Nurm.

Eesti poliitilist maastikku arvestades on Nurme sõnul naeruväärne arvata, et sellise liikmeskonna puhul on võimalik juhatusel langetada otsuseid parteipoliitiliselt ning seetõttu teeb ETKLi juhatus oma otsused lähtuvalt oma liikmete majanduslikest ja sotsiaalsetest huvidest lähtuvalt.

Riigipoolsete toetuste vähenemisest ja põllumajandussaaduste kokkuostuhindade drastilisest kukkumisest meeleheitele viidud põllumehed kogunevad Toompeale kolmapäeval kell 13, võttes kaasa piimalehmad, keda ootab lihakombinaaditee.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi sõnul on põllumeeste kolmapäevase Toompeale tuleku taga mõningate Keskerakonnaga seotud põllumajanduspoliitikute kihutustöö, mille eesmärk näidata Rahvaliidule maarahvast hoolimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles