Talupidajad ei toeta põllumeeste aktsiooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad Rotermanni turul Eesti Piima tutvustusel. Nüüd tahetakse lehmad Toompeale viia.
Lehmad Rotermanni turul Eesti Piima tutvustusel. Nüüd tahetakse lehmad Toompeale viia. Foto: Toomas Huik

Talupidajate keskliit (ETKL) teatas, et hindab kõrgelt eelarve menetlemise käigus iga täiendava miljoni leidmist tuleva aasta otsetoetuste eelarvesse, kuid ei pea õigeks jätkuvate demonstratsioonide korraldamist.


ETKLi juhatus ei toeta Eesti Põllumeeste Keskliidu (EPKL) otsust korraldada meeleavaldus Toompeal 18. novembril, ajal kui riigikogu arutab opositsiooni muudatusettepanekuid riigieelarvele. «Taluliit pole poliitiline organisatsioon ega soovi seetõttu sekkuda poliitiliste erakondade poliitilisse debatti,» lausus liidu juhatuse esimees Arvo Veidenberg.

Selle aasta eelarves on 2008. aastaga võrreldes 320 miljoni krooni võrra vähem otsetoetusi rahvusliku lisamakse näol. Järgmise aasta eelarve eelnõus on põllumajandusminister, võrreldes käesoleva aastaga, suutnud läbi rääkida otsetoetuste kasvu 75 miljoni krooni võrra, samal ajal kui muudes riigieelarve positsioonides toimus jätkuvalt oluline vähendamine.

«Tunnustame siinjuures põllumajandusministri vastutust ja meelekindlust oma sektori huvide eest seismisel,» seisab ETKL teates.

«Ühtlasi avaldame, et meie kõikide, sealhulgas talupidajate ja end põllumeesteks pidavate isikute huvides on toimiv riigikorraldus ja tasakaalus ühiskond. Me ei tohiks oma nõudmistega minna liiga kaugele. Me soovime, et meie lapsed saavad korralikult koolitatud, et tuletõrjeauto vajadusel ka meie hoovile tuleb, et politsei oleks vajadusel meie kaitsel ja arstiabi kättesaadav ning et riigipiirid oleks samuti kaitstud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles