Madoffile kuulunud esemed müüdi oksjonil suure menuga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurikuulsa Wall Streeti kelmi Bernard Madoffi nimeline New York Metsi pesapalliklubi jope.
Kurikuulsa Wall Streeti kelmi Bernard Madoffi nimeline New York Metsi pesapalliklubi jope. Foto: AFP / Scanpix

Läbi aegade suurima investeeriumispettuse korraldamise eest 150 aastaks vangi mõistetud Wall Streeti kelmile Bernard Madoffile kuulunud esemed müüdi oksjonil kümneid kordi kallimalt.


Ligi kahesajast Madoffile ja tema abikaasale kuulunud esemest müüdi New Yorgi hotellis toimunud oksjonil veidi üle saja. Enampakkumisel teenitud 900 000 dollarit (ligi 9,5 miljonit krooni) ületas oksjonikorraldajate ootusi, vahendas CNN. 

Kümneid tuhandeid dollareid maksvate käekellade ja hinnaliste ehete kõrval müüdi näiteks ka Madoffi nimeline pesapallijope. Sinisest satiinist riideeseme eest lootsid korraldajad saada 500 dollarit, kuid oksjonil müüdi see koguni 14 500 dollari (152 000 krooni) eest.

Ruth Madoffile kuulunud teemantkõrvarõngad osteti 70 000 dollariga (736 000 krooni), plaatinast, teemantite ja smaragdidega kaunistatud käevõru hinnaks kujunes aga 50 000 dollarit (526 000 krooni).

USAs puhkenud majanduskriisi ja sellele kaasa aidanud vastutustundetute rikkurite sümboliks saanud Madoffi 20 dollarit (210 krooni) maksev majanumber müüdi aga sada korda kallimalt.

Tegemist oli esimese oksjoniga, mille tulust loodetakse leevendada investoritele tekitatud kahju, mis küündib 65 miljardi dollarini (724 miljardit krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles